A NOVA SZTORI

Üdvözlöm!

Varga Zsolt vagyok, a NOVA FLEET CONSULTING gépjármű üzemeltetési és flottakezelési tanácsadó vállalkozás megalapítója.

A NOVA FLEET CONSULTING egy olyan független gépjármű üzemeltetési és flottakezelési tanácsadó vállalkozás, melynek legfőbb célja, hogy segítő kezet nyújtson azon cégek és magánszemélyek számára, akik szeretnék gépjárműveiket gyorsan, átláthatóan, megbízhatóan és költséghatékonyan beszerezni és üzemeltetni.

Engedje meg, hogy először is magamról mondjak pár szót. Kiemelem az elmúlt 13 évben szerzett szakmai tapasztalataimat és – a teljesség igénye nélkül – bemutom Önnek, hogy mik azok a területek, amiket alaposan meg tudtam ismerni, és amelyek tanulmányozásával most az Ön segítségére lehet vállalkozásom.

Az elmúlt 13 évben flottamanagerként több mint 3000 gépjármű üzemeltetését koordináltam a beszerzéstől az értékesítésig. Egy nagyon ritka és szerencsés helyzetben voltam.

Hogy mi is volt ez?

Varga Zsolt

gépjármű üzemeltetési és flottakezelési szakértő

Nova Fleet Consulting Bt. 

Az első 5 évben egy nemzetközi multi vállalat saját belső flottamanagere voltam. Ezt követően 5 évig egy újonnan alakult flottakezelő cég csoportvezetőjeként tevékenykedtem, de úgy, hogy ugyanazt a multi vállalatot szolgáltam ki, mint ami korábban alkalmazott. Mindezeknek köszönhetően először a teljes üzemeltetést ismerhettem meg részletesen, mind szabályzó és megrendelő. Ezt követően ugyanezzel a gépjármű parkkal és  folyamatokkal dolgoztam, de szolgáltatóként, külső flottakezelői szempontok alapján.

Azáltal, hogy megismertem az érme mindkét oldalát, ez olyan lehetőséget adott, aminek köszönhetően ugyanazon folyamatokat tudtam összehasonlítani, pénzügyi és szakmai oldalról egyaránt.

Belsős flottamanagerként az elsődleges feladatom a cég saját flottájának üzemeltetése volt. Szabályzatok (car policy) megalkotása, hogy mind a flotta működése, mind a saját munkám, szabályozott és transzparens legyen. Beszerzési, üzemeltetési, értékesítési folyamatok révén a flottakezelés és üzemeltetés teljes aspektusát megismertem. Több gépjármű márka rengeteg modelljével találkoztam. Megtanultam, hogyan is kommunikáljak a szolgáltatók felé, törekedve arra, hogy mindkét fél számára ideális és megbízható kapcsolatokat építsek ki és tartsak fenn. 

Külsős flottamanagerként, csoportvezetőként, az általam is felépített rendszert kellett kiszolgálnom. Szolgáltatóként megtanultam, hogy más szempontrendszerek érvényesülnek, más hangsúlyt kapnak feladatok, máshol vannak a fókuszpontok, hiszen más és más kritériumok biztosítják a költséghatékony, mégis profitorientált működést.

Testközelből átélve, megismerve, mind a megrendelői, mind a szolgáltatói nézőpontokat, értékrendeket, úgy láttam, hogy  hatalmas szakadék van a két oldal között. Különböző érdekek feszülnek egymásnak, amik a költséghatékony működés és az ideális kapcsolat rovására mehetnek.

És, hogy mindezt miért mondom el magamról? Mert ezen tapasztalatokkal a hátam mögött kezdett el körvonalazódni bennem, hogy létre kellene hozni egy olyan vállalkozást, ami segít összekapcsolni a megrendelőket – legyenek ezek cégek, vállalkozások vagy akár magánszemélyek – a számukra legoptimálisabb szervizekkel, biztosítókkal, gumis vagy GPS-es cégekkel, azaz a szolgáltatókkal.

Mindezt persze úgy, hogy ezzel látható megtakarításokat eszközölnek a működésükben, mely hosszú távon milliós megtakarításokat is eredményezhet.

Ezért született meg a NOVA FLEET CONSULTING gépjármű üzemeltetési és flottakezelési tanácsadó vállalkozás. 

 

© 2018-2021 Nova Fleet Consulting Bt. Minden jog fenntartva. | Kapcsolat | ImpresszumAdatkezelési tájékoztató